Respon a la Sandra

25 grups municipals de pobles veïns al complex petroquímic de Tarragona es comprometen a impulsar estudis independents per controlar la qualitat de l’aire

En aquesta campanya, la Plataforma Cel Net ha buscat l’objectiu de visibilitzar el compromís amb la qualitat de l’aire al Camp de Tarragona per part dels diferents grups municipals de les poblacions veïnes al complex petroquímic.

La campanya ha tingut una protagonista: la Sandra, una nena de 8 anys, que ha preguntat a les llistes municipals si es comprometien a cuidar de la qualitat de l'aire, la salut del territori i les persones en els seus programes electorals.

Des de la Plataforma s’ha demanat posicionament a totes les llistes electorals dels pobles veins: El Morell, Vilallonga del Camp, La Pobla de Mafumet, Constantí, Vila-seca, La Canonja, Perafort i Tarragona. D’aquestes municipis, i alguns altres que s’hi han afegit, són 23 els grups municipals que han mostrat el seu compromís d’impulsar estudis independents de qualitat de l’aire.

Llista dels grups municipals que s'hi han adherit:

El Morell: Compartim, Junts pel Morell, Ara Morell

La Pobla de Mafumet: ERC

Vilallonga del Camp: ERC, Vilallonga Pot Més, Junts per Vilallonga, Tot(s) Vilallonga del Camp

Constantí: ERC, Compromís per Constantí

Vila-seca: Vila-Seca en Comú, Decidim (ERC)

La Canonja: Som Poble, Junts per la Canonja, ERC

Tarragona: CUP Tarragona, En Comú Podem, Assemblea per Tarragona, ERC

Alcover: ERC, CUP

Altres municipis: CUP Reus, CUP Valls, ERC Pallaresos, CUP La Selva del Camp

Carta de la Sandra

Em dic Sandra i tinc 8 anys. Des de casa es veuen fumeres molt altes. Alguns dies el fum és blanc, però hi ha cops que és negre, molt negre.

Tot i ser petita, sé que no vivim en un lloc normal. I per això, us demano que cuideu dels nostres pobles, dels nens i les nenes, el riu, el cel, els arbres i les plantes. També que vigileu que l'aire per on volen els ocells i que respirem les persones estigui net.

Què en penseu? Creieu què us hi podeu comprometre? Espero amb molta il·lusió la vostra resposta i confio que decidireu el millor pels que encara no podem escollir.

Un petonàs al nas.

Sandra